32 ма полицаи са ранени при безредиците по време и след мача Левски – ЦСКА, съобщи директорът на Столичната полиция комисар Валери Йорданов. 23-ма са арестуваните фенове. 7 патрулни коли на полицията са пострадали при инцидента.

Още преди месец от Столичната полиция са предложили срещата да се играе на неутрален стадион и в светлата част на деня. Заради

телевизионни права обаче от БФС са отказали това да се случи. Директорът на СДВР комисар Валери Йорданов уточни, че с настаняването в Сектор Г на стадион „Георги Аспарухов” в София, определени фенове са почнали да чупят и рушат.

Няма постъпили жалби за полицейско насилие след снощния мач между отборите на Левски и ЦСКА. Заради видимо нетрезво състояние на стадиона вчера не са били допуснати около 15 души от агитката на ЦСКА, които са били в изключително пияно състояниеПрез есенния футболен сезон 70-80 спортни фенове са били осъдени със забрани за посещение на спортни събития след разпознаване от видеозаписи.

От СДВР отрекоха седалките в Сектор Г, предназначен за феновете на ЦСКА, да са били намазани с фекалии. На практика седалките в сектора са били демонтирани предварително.