Пловдивската полиция пое от четвъртък вечерта денонощна охрана на стадион „Локомотив” преди утрешния мач между „черно-белите” и ЦСКА. Униформените служители на реда ще следят за предварителното внасяне на пиротехнически материали на спортното съоръжение. От Областната дирекция „Полиция” обявиха, че над 500 служители ще бдят за реда и сигурността на стадиона.

Генералният секретар на „смърфовете” Атанас Узунов обяви, че с изричното позволение на полицията ще бъдат отпуснати 1000 билета за гостуващата агитка. „Не ние, а полицията направи компромис” коментира Узунов.

Феновете на ЦСКА да бъдат поети от пловдивската полиция още с влизането си от автомагистрала „Тракия”. Освен това ще бъде създадена и организация по предвижването на ултрасите, които ще пристигнат с влак от Централна гара. Очаква се да бъдат въведени временни ограничения за предвижването на моторни превозни средства по булевардите „Христо Ботев”, „Менделеев” и „Освобождение”.

С оглед големия зрителски интерес ще има засилено полицейско присъствие в Пловдив с мобилни групи и групи за противодействие и превенция на груби нарушения на обществения ред и противодействие на прояви на футболно хулиганство. Забранено е внасянето на оръжие, сигнални димки, ракети, фойерверки и стъклени.