ЛеБрон Джеймс се оказа решаваща фигура в контролната среща на отбора на САЩ срещу Южен Судан, като вкара ключовия кош за крайното 101:100. С този победен удар, 39-годишната баскетболна звезда демонстрира защо е смятан за един от най-великите в историята на спорта.

Американският супер тим започна мача с преднина от 10 точки, след като водеше с 12:2. Въпреки това, Южен Судан бързо се върна в играта и наложи контрол над срещата, като се оттегли с аванс от 2 точки след първата четвърт, завършила при резултат 26:24 в тяхна полза.

Южен Судан продължи да доминира и във втория период, завършвайки полувремето с преднина от 58:44. През третата четвърт американците започнаха да наваксват, а серия от 18 последователни точки в края на третия и началото на четвъртия период ги изведе напред с 83:76.

САЩ изглеждаха уверени в победата, когато водеха със седем точки две минути преди края на мача. Южен Судан обаче не се предаде лесно и с помощта на пет точки от Мерайъл Шейок и тройка на Джей Ти Тор, съумяха да поведат със 100:99. В този критичен момент, наставникът на САЩ, Стив Кър, взе таймаут, след което ЛеБрон Джеймс вкара решителния кош, осигурявайки победата на американците.

В последните секунди Карлик Джоунс и Уениън Гейбриъл имаха шансове да променят развоя на събитията за Южен Судан, но и двамата пропуснаха своите опити.

ЛеБрон Джеймс и съотборникът му от ЛА Лейкърс Антъни Дейвис бяха най-резултатни за САЩ, като Джеймс завърши с 23 точки, а Дейвис добави 15 точки и 11 борби за дабъл-дабъл. За Южен Судан, Мерайъл Шейок бе най-добър с 25 точки, докато Карлик Джоунс постигна трипъл-дабъл с 15 точки, 11 борби и 11 асистенции.