Националният отбор по волейбол за мъже събра овациите при откриването на многофункционалната спортна зала „Колодрума” в Пловдив. 

Целият отбор, начело със селекционера Пламен Константинов, прекъсна за кратко лагера си на високопланинската база в Белмекен, за да присъства на официалното откриване на съоръжението. 

Волейболните национали бяха сред най-търсените за снимки в залата, в която бяха дошли около 6000 души. 

Феновете с бяло-зелено-червени знамена, превърнали една от централните трибуни в раздвижен трибагреник, показаха най-голямо въодушевление, когато точно пред тях се наредиха за отборна снимка момчетата на Пламен Константинов. 

Волейболните звезди върнаха аплодисментите на ентусиазираните пловдивски фенове, а селекционерът на мъжкия национален отбор изрази надежда, че един ден отборът му ще кове успехи и пред местната публика.

На изключително интересна гледка станаха свидетели зрителите малко по-късно. Този път самите волейболни национали влязоха в ролята на фенове, за да аплодират високият само 160 сантиметра, но огромен по постиженията и характера си български спортист Йордан Йовчев. 

Пламен Константинов и Йордан Йовчев

източник: eurovolley2015.bg

Легендарният ни гимнастик излезе за кратко изпълнение на халки пред родните пловдивски фенове. В този момент около халките застанаха волейболните национали, които наградиха големия ни гимнастик с аплодисменти в знак на уважение и признание. А веднага след изпълнението си Йовчев отиде при волейболните си приятели, за да сформират общ отбор, който да обере още веднъж овациите на пловдивските любители на спорта.

Веднага след откриването на новата спортна зала в Пловдив националите се върнаха на Белмекен, където продължава подготовката им за предстоящото европейско първенство по волейбол. България е домакин на шампионата на Стария континент при мъжете заедно с Италия. Мачовете от Евроволей 2015 у нас са в София и Варна, като новият еврошампион ще бъде определен на 18 октомври в столичната зала „Арена Армеец”.