На 3 октомври в Пловдив ще се проведе Отчетно-изборно общо събрание на Българската федерация по волейбол. Това бе потвърдено и чрез Държавен вестник на 29 август. В битка за президентския пост, дни преди старта на Европейското първенство в България и Италия, ще бъдат досегашният председател инж. Данчо Лазаров и настоящият вицепрезидент Любо Ганев.

Първоначално до Гонг достигна информацията, че Лазаров не е сред кандидатите, а номинирани са Любо Ганев, Петър Кънев и Красимир Илиев.

След проучване на Гонг обаче, разбрахме, че кандидатурата на Данчо Лазаров е била издигната от пловдивските клубове Марица и Виктория Волей, а тази на славния бивш национал - самостоятелно.

В централата на БФВ е постъпило и номиниране за кандидат-президент от страна на Торо Волей, на бившия шеф на НВЛ Красимир Илиев.

Припомняме, че по-рано се появи като информация вероятността Лазаров да бъде сред кандидатите за вицепрезидентския пост в Европейската волейболна конфедерация (CEV). 

Леко смущаваш е фактът, че въпросното Отчетно-изборно общо събрание е буквално седмица преди старта на Евроволей 2015, на което България и Италия си поделят домакинството. По наши данни, част от волейболните клубове с право на вот, все още не са уведомени за въпросното събрание, а крайният срок за подаване на кандидатури за президент изтича днес.

Ето и обявлението за Общото събрание, обнародвано в Държавен вестник:

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Българска федерация по волейбол“, София, на основание чл. 26, ал. 1 ЗЮЛНЦ свиква извънредно общо събрание на членовете на 3.10.2015 г. в 10 ч. в Пловдив, ул. Лев Толстой 6, Парк хотел „Империал“ – зала „Империал“, при следния дневен ред: 1. преглед на организационното състояние и легитимността на органите на БФВ, на решенията, взети от ОС на сдружението на 10.10.2012 г., включително в частта относно избор на УС; председател на сдружението и продължителност на мандата на органите на управление, съответно вземане на решения относно избор на УС и председател на УС, и определяне на мандата им; 2. прие- мане на решение за изменения и допълнения на устава на сдружението; 3. разни. Поканват се законните представители на членовете или техните упълномощени представители с писмено пълномощно с нотариално заверен подпис да вземат участие в работата на общото събрание. При липса на кворум към обявения начален час на общото събрание (10 ч.) на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе от 11 ч. на 3.10.2015 г., на същото място и при същия дневен ред.