Националният селекционер на България Пламен Константинов коментира факта, че „трикольорите“ ще играят срещу Германия на четвъртфиналите на Европейското първенство по волейбол. Специалистът каза, че няма как да се повтори първата среща между двата състава, която се състоя на старта на надпреварата и в която България победи безапелационно. Треньорът каза, че очаква различен двубой и добави, че съперникът на Бундестима в плейофа – Белия – не е показал най-доброто си лице.

„Не съм изненадан. Германия показа истинската си класа. Очаквах малко повече от Белгия. Това не е слаб отбор. Мисля, че не направиха най-добрия си мач днес. В общи линии, едва ли може да се намерят слабости в отбор като Германия, мисля, че някои неща се потвърдиха от това, което бяхме разучавали. Почти всичко тактическо, с което ги изненадахме, беше за първия мач“, започна Константинов.

„Очаквам различен мач. Едва ли тактически ще може да се излъжем. Познаваме се добре. Едва ли ще е чак толкова тактическо надиграването. Може би ще зависи от това, кой ще изпълни по-добре своята игрова схема. При нас има настроение. Очакваме мача с нетърпение. Има и един друг положителен фактор – българинът мрази повече, отколкото обича. Това мисля, че може и да ни помогне. В някои неща отстъпваме на Германия, но мисля, че може да го компенсираме със страст и емоции. Но няма да се повтори първият мач. Андрей - ще бъде трудно да играе. Травмата му е такава, че не може да бъде овладяна с терапия. Ще се наложи интервенция. При Теди Салпаров е с разтежение, което значи, че има риск, макар, че сега не чувства болка. Ще решаваме в последния момент. Но е вероятно Владо да е титулярно либеро, а Теди Салпаров да влиза като резерва във всеки гейм. Ники Николов може да помогне. Владислав Иванов, нормално е да има някакво притеснение, но издържа срещу Холандия“, завърши селекционерът ни.