Помощникът на Пламен Константинов във волейболния национален отбор на България Георги Петров разкри каква точно е травмата на Николай Николов. Специалистът разкри, че играчът е получил схващане под рамото и това не му е позволили да играе срещу Германия. Както е известно, „трикольорите“ се наложиха с 3:0 гейма на старта на Европейското по волейбол.

„Отборът на Германия е голям дразнител за нас и реално спорът за първото място ще се реши между нашите два отбора. Всичко е възможно, но ние този мач го забравихме и гледаме към мача с Чехия. Според мен ние отказахме Грозер и с блок и в защита“, започна Петров.

„Мисля, че гледаме реалистично, знаем си възможностите. Искаме да се възстановим бързо и да сме максимално готови за Чехия и Холандия. Сега при тях нещата стоят лесно. Те се явяват аутсайдери, а ние сме смятани за фаворит и трябва да защитаваме това. На някои отбори сме гледали повече от 20 мача, на други по-малко“.

„Пожелавам си момчетата да са здрави, защото днес Ники Николов получи лека контузия, под рамото се получи някакво схващане. Това му попречи да участва в мача“, завърши Петров.