Опитите да бъде открит в историята футболист, който бележи повече голове от Лео Меси, намериха най-сетне успешния си край, при това в...настоящето. Недалеч от стадионите, където къса мрежите аржентинската звезда на Барса, се подвизава и човекът, успял да го надвие.

До момента Лео е вкарал 38 гола този сезон с екипа на Барса, при това само в първенството на Испания. Отново в Испания, но в шестото ниво на местния футбол рита голаджия, известен с името Копито. Давид Гаскон, както е истинското име на 34-годишния нападател, играе за тима на Бадахос 1905, участник в Първа регионална дивизия на Екстремадура, или с други думи - шеста дивизия.

Именно този уикенд станахме свидетели на знаменитото изпреварване на Меси от страна на Копито в листата на стрелците на Пиренеите, пише „Мундо Депортиво”. Докато Лео се задоволи да увеличи сметката си само с един гол срещу Севиля, неговият неизвестен съперник отбеляза седем /!/ при победата с 10:0 на Бадахос над Ла Кодосера.

Освен „седмицата”, Копито е записал в актива си само за 17 кръга още една „шестица”, три „четворки” и два хеттрика, както и по един или два гола в отделни срещи. Така до момента той събира 43 шампионатни попадения, докато Меси е с 38, а Кристиано Роналдо - далеч назад с 24.

Въпросният Копито все пак не е случаен футболист и в кариерата си е носил екипите на Хетафе и Мерида във втора дивизия, както и на Херес и Алкоркон в трета, преди с годините да се озове в шеста. И да задмине Лео Меси...