Новият старши треньор на ЦСКА Димитър Пенев заяви след победата над Левски, че се надява до седмица нещата в клуба да се нормализират и обстановката в Борисовата градина да се успокоят. Пенев допълни, че победата над "сините" дава на тима му "много предимство".

„Искам да поздравя ръководството, че намери сили за тази бърза промяна. Надявам се следващата седмица нещата да се успокоят в отбора. Аз не съм чул нито един от състезателите да има някакво отношение относно смяната на Радуканов. Естествено е все пак да имат отношение, след като са работили заедно една година и половина“, коментира Пенев.

„Все пак играчите знаят кой е Пенев и кой е Зафиров. Нашият, треньорският живот е такъв. Надявам се, че нещата ще се успокоят“, каза още Стратега.

На въпрос дали в клуба продължава да работи спортният директор Дуци Симонович, Пенев заяви: „Нека да не разглеждаме тези въпроси. На работа е и това е.“

Ето какво сподели Пенев и на пресконференцията след срещата на Националния стадион "Васил Левски":

"Една нова среща за мен като треньор, която ме удовлетворява. Седмицата бе много напрегната за целия клуб. Аз не се притеснявах много, защото не съм излизал от клуба. Винаги съм готов да поема ЦСКА. Има да свършим още много работа, защото моят екип не е пълен. Надявам се до една седмица да е готов. Не всички от звездите бяха напълно здрави, но аз съм благодарен, че всички се представиха добре и дадоха най-доброто от себе си."

"Благодаря на ръководството, че всичко е нормално. Следващата седмица съм сигурен, че ще бъде спокойна. Очаквах Левски да играе много по-агресивно в атака. Имах информация за един състав вчера, а днес излязоха с три промени, които ме учудиха. Много работа има да свършим, въпреки че имаме 70% добри футболисти. Имаме достатъчно време до следващия мач на първенството да бъдем с чист поглед. Мисля, че тази победа ни дава много предимство. Нашите цели си остават да спечелим титлата, купата и от школата на отбора да излизат млади футболисти. Ще обърна специално внимание на юношите на клуба. Вчера по време на лагера бе спокойно. Една минимална победа, която ни устройва. Милен Радуканов има доста голяма заслуга за победата. "