ЦСКА победи с 1:0 Левски в 173-то „вечно дерби” от 11-я кръг на А група. „Армейците” видимо превъзхождаха своя съперник, но през второто полувреме играха доста предпазливо и стигнаха само до минимална победа в дербито. С тази победа ЦСКА оглави временното класиране в А група.

ЦСКА стоя по-добре на терена на стадион „Васил Левски” през първото полувреме. „Армейците” можеха да поведат още в 3-та минута, когато Платини стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Левски, но Пламен Илиев улови топката. Две минути по-късно в 5-та минута Зику получи хубав пас и излезе сам срещу Пламен Илиев и стреля, но право в тялото на вратаря на Левски, след което румънецът пробва добавка, но изкара топката в аут.

В 17-та минута Зику получи пас в наказателното поле на Левски, след което падна в наказателното поле и претендираше за дузпа, но съдията Таско Тасков показа играта да продължи.

Левски отговори с опасна атака в 21-та минута, когато Тони Калво направи добър пробив, след което шутира, но Мболи плонжира и спаси.

Мораес стреля опасно от границата на наказателното поле на Левски в 25-та минута, но Пламен Илиев спаси.

ЦСКА поведе в резултата в 25-та минута, когато Галчев центрира от корнер в наказателното поле на Левски, където цялата защита на „сините” заспа и топката попадна в Зику, който отблизо вкара за 1:0.

Левски можеше да изравни в 32-та минута, когато Мюлдер направи хубав пробив, след което стреля, но в страни от вратата на Мболи.

В дадената от съдията Таско Тасков минута продължение на първото полувреме, Старокин центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Мюлдер стреля от въздуха, но много неточно в аут.

През второто полувреме футболистите на ЦСКА се прибраха в своята половина и започнаха да играят на контраатаки.

Играчите на Левски се опитваха да атакуват, но играха много безидейно. Георги Иванов се опита да промени нещо в състава си, вкарвайки на полувремето Сьорд Арс на мястото на Дарко Тасевски. В 58-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА, след което Йовов стреля с глава, но от рамото на играч на „армейците” топката излезе в корнер. Само няколко секунди по-късно Йовов стреля опасно, но Мболи улови топката.

В 64-та минута Платини стреля опасно от фаул, но в страни от вратата на Пламен Илиев.

В 80-та минута Арс бе изведен сам срещу Мболи, но реши да връща назад и провали атаката. Минута по-късно Йовов получи извеждащ пас, но се забави и не успя да отиграе топката. Седем минути по-късно Делев излезе на добра позиция и стреля опасно, но покрай вратата на Пламен Илиев. Арс стреля отдалеч в 88-та минута, но в страни от вратата на Мболи.

В заключителните секунди на даденото от съдията продължение на мача Таско Тасков изгони Георги Иванов от треньорската скамейка на Левски.

След тази победа ЦСКА излезе на първо място в класирането с актив от 28 точки, а Левски остава на четвърта позиция с 21 точки.

ЦСКА: 92. Мболи, 22. Стоянов, 66. Крачунов, 66. Стоянов, 3. Адемар, 5. Янчев (к), 18. Галчев,  27. Зику (16. Якимов 83’), 10. Мораес (8. Трифонов 78’), 7. Делев (29. Нелсън 90+1), 9. Платини.

Левски: 23. Илиев, 2. Мюлдер, 55. Милиев, 15. Рисп (19. Цветков 79’), 6. Старокин, 3. Грийн, 45. Гаджев, 8. Калво, 22. Тасевски (9. Арс 46’), 10. Йовов, 17. Младенов (11. Райков 63’).