Истински хаос цари в английския Ливърпул. Освен класирането и моментната форма на отбора, красноречиво доказателство за това е и вчерашният мач срещу Бирмингам, който „червените” не успяха да спечелят и по този начин до голяма степен прахосаха надеждите си за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Отборът на Рафаел Бенитес имаше отличен шанс да скъси преднината на Тотнъм за четвъртата позиция, който изненадващо загуби от Съндърланд преди два дни. Мачът на стадион „Сейнт Андрюс” в Бирмингам обаче приключи без победител, но с оглед солидното представяне на „сините” като домакин това не бе толкова голяма изненада.

Привържениците на мърсисайдци вече свикнаха със слабото управление на американските собственици на отбора в последните три години и на всички е ясно, че именно те са истинският проблем на клуба в момента. Вчера обаче мениджърът Рафаел Бенитес също доказа, че вече не намира разбирателство и с... футболистите си.

Във вчерашния мач испанският мениджър отново изненада специалисти, фенове и футболисти, вадейки от игра в 65-ата минута, най-добрия си нападател Фернандо Торес и пускайки на негово място младата надежда Давид Нгог. Смяната дойде при резултат 1:1, което освен до недоумението на самия Торес доведе и до красноречивата реакция на капитана Стивън Джерард, за който не остана нищо друго освен да се хване за главата.

Веднага след мача Бенитес побърза да защити решението, коментирайки че Торес е бил твърде изморен и е имал проблеми с коляното си. Реакциите на нападателя и Джерард, които може да видите във видеото, обаче показват друго...