След като в четвъртък падна от Бенфика в Лига Европа, и на Великден Ливърпул не успя да зарадва феновете си. Селекцията на Рафа Бенитес направи 1:1 при гостуването си на Бирмингам Сити и значително намали шансовете си за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

След безрезултатно първо полувреме мърсисайдците поведоха само две минути след почивката. Капитанът Стивън Джерард овладя топката след ъглов удар, преодоля съпротивата на Лий Бойър и вкара в далечния ъгъл на вратата.

Домакините бързо изравниха след хубав пробив на Джеймс МакФедън отдясно в 57-ата минута, който намери напълно непокрития Лиъм Риджуел, за когото не бе проблем да огорчи Пепе Рейна.

До края на срещата Ливърпул очаквано повече търсеше победата. В 91-ата Давид Нгог можеше да донесе трите точки на гостите, след като изведен сам срещу Джо Харт, но не успя да отправи хубав удар и вратарят улови за крайното 1:1.

В друга среща от Премиършип, играна по същото време, Фулъм спечели у дома срещу Уигън с 2:1. Джейсън Скотланд даде преднина на гостите в 34-ата, Стефано Окака Чука изравни в 47-ата, а Бреде Хангеланд донесе успеха на лондончаните в 59-ата.

Ливърпул е на шесто място във Висшата лига с 55 точки и е изиграл мач повече от всичките си съперници в борбата за четвъртата позиция – четвъртият Манчестър Сити с 59 точки, петият Тотнъм с 58 и седмият Астън Вила с 54 точки.