Сезонът в Премиършип на практика започва още в съботния следобед, когато Лестър и Манчестър Юнайтед излизат на "Уембли" в битка за първия трофей през сезона - "Къмюнити Шийлд".

Двубоят е от 18 часа и ще бъде предаван по DIEMA SPORT, както и онлайн на GONG PLAY.

Любопитен факт е, че последните пет носители на трофея в последствие не са успявали да спечелят Премиършип. Въпреки това обаче и в двата отбора демонстрираха желание за успех като подчертаха, че двубоят в никакъв случай не е приятелски.

Двата отбора са играли само веднъж помежду си на "Уембли" - 3:1 за Юнайтед във финала на ФА Къп през 1963. През миналия сезон пък двата тима не успяха да се победят, завършвайки 1:1 и в двете си срещи.

За Лестър двубоят е първи за "Къмюнити Шийлд" след далечната 1971, когато "лисиците" побеждават Ливърпул с 1:0.

За "червените дяволи" пък това ще бъде 30-и двубой за трофея като до момента Юнайтед има 20 успеха.

Мачът ще бъде официален дебют начело на тима за Жозе Моуриньо, който сподели, че трофеят ще "има значение" за тези играчи, които през миналия сезон са били част от състава, спечелил ФА Къп.

"Амбициозни сме, но знаем, че ще бъде много трудно", сподели пък мениджърът на Лестър Клаудио Раниери. "Забравих какво стана миналия сезон. Сега фокусът ми е върху новия сезон."

"Всички мениджъри и играчи искат да играят на Уембли. Това е един от най-известните стадиони в света. Това не е приятелски мач. Ще дадем максимума от себе си, а Манчестър Юнайтед също. И двата отбора искат да спечелят."