Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер беше особено доволен от успеха с 2:1 над Манчестър Сити в мач от 17-ия кръг на Висшата лига.

Домакините поведоха с 2:0 след голове на Тио Уолкът и Оливие Жиру в края на първото полувреме, а през втората част "гражданите" успяха единствено да върнат едно попадение чрез феноменално изпълнение на Тио Уолкът.

„Двубоят се проведе на висока скорост, играчите напълно се раздаваха на терена. През първото полувреме реализирахме чудесни попадения, но ситуацията се промени, когато започнаха пропуските ни“, сподели Арсен Венгер.

„Знаехме колко е важен този мач. Тио Уолкът реализира великолепен гол, което ни помогна да повярваме в себе си. Жиру е много важен за нас във всеки мач, той допринася с нещо по-различно в нашата игра.“

„Познавам Яя Туре от 15-годишен, той може да играе на няколко позиции, реализирал е много попадения, но този беше по-особен“, добави още Венгер.

Мениджърът на Арсенал сподели, че все още е рано да се говори за титла, но този успех ще даде по-голяма увереност на неговите момчета.

Арсен Венгер не пропусна да похвали и Месут Йозил: „Отдавна работя във футбола, затова много добре осъзнавам колко добър футболист е той.“