Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че най-добрият вариант за клуба е оздравяване на сегашното дружество. 

Според него има и вариант да се нарушат правилата на УЕФА и старото дружество с всички дългове да се закрие и ЦСКА да почне начисто с ново дружество.

"Трябва един голям по мащаб оздравителен план. В този оздравителен план да влязат лица, които истински милеят за клуба. Лица, които в началото ще дават по-малко пари, защото не са много нужни пари, когато отборът е във „В” група за съжаление. След това, разбира се, трябва да се намери по-мащабно финансиране. Ако не се спазва Търговския закон и се нарушат правилата на чл. 11, ал. 2 от ръководството на УЕФА може да се премине към това, с което шест месеца се лъже обществеността, а именно – старото дружество да се закрие с неговите дългове, не трябва да се плаща нищо и да се премине към ново дружество, съвършено наново. Всеки иска ако може да няма дългове и да почнем начисто. И аз искам така, ако знаете как съм искал 2013-а да махнем „Титан” и само да си гледаме заплатките”. Сподели Томов пред БНТ.

На въпрос дали ЦСКА дължи пари на „Лира инвестмънтс”, Томов отговори:

„Да, но това са само тези пари, които нямаше как да ги отпишем просто. Тези пари няма да затруднят ЦСКА, те могат да се разсрочват. Просто има правила на финансите, които не трябва да се нарушават”.