ЦСКА победи като гост София 2010 с 5:1 в двубой от 24-ия кръг на Югозападната "В" група. По две попадения за победителите реализираха Борис Галчев и Преслав Йорданов, а един добави Момчил Цветанов. Почетното попадение за домакините реализира Радой Божилов.

"Червените" стартираха вихрено мача и още в 5-ата минута Маламов нацели напречната греда. Малко по-късно Преслав Йорданов пропусна да открие резултата. София 2010 отвърна с отлична атака, но Стайков се забави и топката му беше отнета.

ЦСКА набързо реши изхода от двубоя с две попадения в рамките на две минути. Първо от пряк свободен удар Борис Галчев откри резултата в 26-ата минута, а в следващата Преслав Йорданов удвои. Това беше и 100-ото попадение в Югозападната В група за "червените" този сезон.

В 39-ата минута Самир Аясс пусна успореден пас в малкото наказателно поле към Преслав Йорданов и той направи разликата класическа. Само 4 минути по-късно Момчил Цветанов от малък ъгъл направи успя да направи резултата 4:0 в полза на гостите.

През втората част ЦСКА понамали оборотите, но въпреки това създаде няколко опасности пред вратата на Пейков. Чорбаджийски вкара топката във вратата, но гол нямаше, след като той беше в положение на засада. 

София 2010 на свой ред взе нещата в ръце и в 64-ата минута Бангеев нацели страничната греда, а малко преди това Аспарухов стреля добре, но Господинов изчисти в корнер.

В 79-ата минута Борис Галчев се разписа за втори път в двубоя, пращайки топката с мощен шут във вратата на Пейков от пряк свободен удар и направи резултат 5:0 в полза на ЦСКА.

В 85-ата минута на срещата Радой Божилов вкара почетното попадение за домакините от София 2010. След този мач ЦСКА има вече 23 победи и голова разлика 103:3, а точките са 69. София 2010 е на 15-ото място с актив от 16 точки.

София 2010: Пейков, Малинов, Миро Иванов, Димитров, Божилов, Милен Иванов, Аспарухов, Стоичков, Донев, Бангеев, Стайков

ЦСКА: Анатолий Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Виктор Райчев, Йордан Йорданов, Борис Галчев, Самир Аясс, Станислав Маламов, Момчил Цветанов, Преслав Йорданов



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS