Преди няколко дни ЦСКА официално пожела да продължи участието си в Югозападната „В“ група като регистрацията се прехвърли от в момента действащото дружество ПФК ЦСКА АД към новосформираното ФК ЦСКА АД с изпълнителен директор Пламен Марков. В началото на сезона картотекиране по тази схема бе забранена от БФС. Сега, след среща между представители на футболната централа, ЦСКА и Министъра на спорта Красен Кралев, стана ясно, че такъв вариант е възможен на база факта, че сегашното дружество е в процедура по неплатежоспособност. По този повод Пламен Марков трябваше да внесе документи в БФС, с които да с докаже приемственост между двете дружества.

Гонг се добра до печата, с който се представя новото дружество пред компетентните органи. Прави впечатление, че в официалният щемпел на дружеството, ръководено от Пламен Марков, е поместена информация за спечелени титли, купи и успехите в Европа (31 пъти шампион на България, 26 национални купи, полуфинал КЕШ, полуфинал КНК).

В същото време тези успехи реално се държат от сега действащото дружество ПФК ЦСКА АД и под негово ръководство отборът играе в Югозападната В група.

Темата с припознаването и наследяването на успехи, от едно дружество в друго, е особено чувствителна и шумно коментирана във футболните среди напоследък.