Отборът на ЦСКА предвижда да проведе два лагера преди старта на пролетния полусезон. Старши треньорът на тима Христо Янев обяви частично плановете, тъй като все още не са изяснени всички детайли. Наставникът обаче даде да се разбере, че цялата подготовка е съобразена и с мачовете от турнира за Купата на България.

Първият подготвителен лагер ще се проведе в Анталия, където ще се състои само една контролна среща. Съперникът на ЦСКА ще стане ясен по-късно.

Местоположението на втория лагер на „червените“ не беше обявен от наставника, тъй като не всички подробности са уточнени. По време на този сбор ще се проведат и повечето подготвителни спаринги.

След като ЦСКА се завърне в България от двата си лагера, ще изиграе и последната си контрола преди началото на официалните двубои. Този съперник също не беше съобщен официално.

„Подготовката ни е насочена и за турнира за Купата на България. Ще се подготвим достатъчно добре и за първенството, и за Купата на България. Радващо е, че сме на полуфинал, не се притеснявам от никого и от нищо, но трябва да сме здраво стъпили на земята. Да, ние сме ЦСКА и знаем с кои съперници играем, но в същото време трябва да сме реалисти“, сподели Христо Янев на брифинга преди старта на подготовката.

„Искам да бъдем постоянни, моите амбиции са високи, но не трябва да казваме хоп, преди да сме скочили. Чакаме жребия за Купата и ще се настроим и за този турнир. Искаме тези млади момчета да станат лицето на ЦСКА и на българския футбол. Няма как да спрем до тук, смисълът ни е те да се развиват и хората да са доволни от тяхното представяне“, добави Христо Янев.

Вторият капитан на ЦСКА Александър Бранеков продължава да се възстановява от тежка контузия и ще пропусне мачовете до края на сезона. Състоянието на другите контузени е добро и ще започнат пълноценни тренировки.