Отборът на ЦСКА разби Беласица Петрич с 8:0 в мач от 9-ия кръг на Югозападната В група. Успешният и много убедителен поход на „червените“ в аматьорския футбол продължи, като страхотната голова разлика на „армейците“ беше увеличена до забележителното 43-0.

Срещата се игра на стадион „Българска армия“, където по-рано през деня се проведе среща между феновете, ръководството на клуба и Гриша Ганчев. На нея беше набелязан пътят за развитие на отбра, а благодетелят на „червените“ се ангажира да прокара идеите си в името на ЦСКА.

Хеттрик записа Преслав Йорданов, по два пъти се разписаха Николай Цветков и Борис Галчев, а Иван Танчев си вкара автогол.

През първото полувреме, когато гостите все още имаха сили, съставът на Беласица се опитваше да действа предимно на контраатаки, но футболистите на Васил Чергов губеха много лесно топката и трудно достигаха до наказателното поле на домакините. За сметка това, ЦСКА беше пълният господар на терена и не показа капка милост срещу съперника от Петрич.

През първото полувреме домакините реализираха две попадения – в началото и в края на частта. В 7-ата минута след фаул в полза на ЦСКА, на около метър от наказателното поле на съперника, Борис Галчев стреля директно и отбеляза за 1:0. В последната минута на редовното време при центриране отдясно на Кирил Динчев, вратарят и защитата на Беласица не се разбраха, а Преслав Йорданов отблизо вкара топката в мрежата за 2:0.

На почивката Христо Янев направи две смени, като пусна в игра Николай Цветков и Валентин Антов.

Още в 49-ата минута след центриране от корнер на Борис Галчев, Преслав Йорданов скочи над всички, засече с глава и прати топката в долния десен ъгъл на Беласица за 3:0. не изминаха и три минути и домакините вече водеха с четири гола. Иван Танчев си вкара автогол. Футболистът засече неспасяемо топката след центриране в наказателното поле.

В 56-ата минута влезлият като резерва Николай Цветков реализира с много красив удар, с точен и премерен изстрел, от границата на наказателното поле за 5:0.

"Червените" продължиха да доминират, като успяха да се възползват много добре от стъписването на своя съперник. В 60-ата минута Николай Цветков отправи изключително силен удар отдалеч, вратарят Благой Стоянов изби, но при добавката Преслав Йорданов беше точен, с което оформи своя хеттрик.

В 71-ата минута „армейците“ успяха да реализират още един гол. След много бърза атака Павел Головодов асистира за втория гол на Николай Цветков за 7:0.

Въпреки голямата разлика в класите, Беласица също имаше своя шанс в края на срещата. Владимир Кабранов овладя на гърди, стреля триково, но над вратата, пазена от Стоян Колев.

В края на редовното време Преслав Йорданов центрира отдясно, Борис Галчев отправи удар, който беше спасен от вратаря, но при повторния опит капитанът на „червените“ се разписа за 8:0.

След успеха ЦСКА остава убедителен лидер в шампионата с 27 точки.

ЦСКА: 12. Стоян Колев, 3. Кирил Динчев, 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Иво Иванов (46  Валентин Антов), 6. Александър Бранеков, 8. Борис Галчев, 9. Преслав  Йорданов , 11. Павел Головодов, 14. Самир Аясс( 53 Петър Витанов), 17. Милен Кикарин, 18. Радой Божилов (46 Николай Цветков)

Треньор: Христо Янев

Беласица: 97. Благой Стоянов, 7. Иван Танчев  (75 Тодор Кръстев), 19. Александър Митушев, 5. Любомир Граминов, 2. Валентин Костов, 8. Димитър Наков, 14. Димитър Стоев ( 56 Димитър Бояджиев), 10. Любомир Танев (72 Симеон Бояджиев), 18. Владимир Кабранов, 9. Красимир Шапкаров, 20. Мартин Таушанов

Треньор: Васил Чергов