Президентът на Ботев Пд Ангел Палийски обяви, че старши треньорът Николай Костов, заедно със своя щаб, както и спортният директор Георги Марков са подали оставки.

Ръководството на клуба, в това число Георги Самуилов и Румен Чандъров тепърва ще решават дали да ги приемат, или не. Очаква се до края на утрешния ден, сряда (24 август), да бъде обявено крайното намерение на шефовете на „жълто-черните“.

По-рано днес президентът на Ботев Ангел Палийски проведе дълъг разговор с Николай Костов и Георги Марков. След срещата се стигна до подадените оставки.

„След вчерашния мач с Верея, днес имахме дълга среща с Георги Марков и Николай Костов, няколко часа анализирахме състоянието на отбора, дадоха се обяснение, говорихме доста. След края на разговора депозираха молбите си за напускане. Това е въпрос, за който сега аз като председател на Управителния съвет, ще информирам ръководството и собствениците и до края на деня утре ще обявим решението си“, сподели Ангел Палийски пред Дарик радио.

„Георги Самуилов и Румен Чандъров ще вземат крайното решение по предложение на УС. В момента е 5.25 часа, преди 20 минути пред мен бяха депозирани оставките. Аз още не съм се чул с останалите от ръководството, за да има съобщя. Ще ги информирам“, каза още Палийски.

„Напрежението в Ботев винаги е съществувало. Когато се постигат резултати това напрежение го няма. Направи се и по-мащабна селекция, очакванията бяха по-големи и това представя повлия на напрежението.“

„Футболът е конвертируема игра, сменят се треньори, ръководители. Ние не сме доволни от това, което трябва да вземе като решение, защото тепърва ще трябва да се правят някакви промени, но в крайна сметка трябва да има резултати и всеки носи отговорност. Още при първите разговори с Николай Костов, обявихме, че ние сме радетели да дадем по-дълъг мандат на един треньор, за да се следва стил на игра, но за жалост до момента не се получава“, коментира още шефът на Ботев.

„Ние се чухме с г-н Чандъров, не случайно ви казвам, че сме направили пълен спортно-технически анализ днес. Надявахме се поне да има игра, за да може ние да върши останалата работа, със стадиона на клуба. Случващото ни идва малко в повечко. Макар и трудно ние ще успеем, стадионът на Ботев е обречен да бъде завършен. Целта беше да играем в първата шестица и няма да се откажем от нея. С лесното всеки може, ние се стараем да преминаваме през трудното“, завърши Ангел Палийски.