В сряда е време за голямото дерби на върха в Първа лига! Лудогорец посреща Левски в двубой от междинния 16-ия кръг на първенство. В последните години този сблъсък се утвърди като най-интересният в българския футбол, а сега срещата отново противопоставя първия и втория в класирането.

Мачът е от 17:30 часа в Разград и ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа GONG PLAY. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го слушате и по Дарик.

Дълго време "сините" заемаха челната позиция, но постепенно Лудогорец си върна лидерското място и към момента води с 6 точки в класирането. Момчетата на Елин Топузаков обаче са решени да стигнат до добър резултат в Разград и дори да намалят пасива си с евентуална победа.

Разградчани са във впечатляваща серия от 11 поредни победи в Първа лига. Левски пък загуби последния си мач от първенството - като домакин на Локомотив Пловдив с 1:2 като това бе и първо поражение за отбора от началото на сезона.

Интересно: Как Владо Стоянов прави анализ на представянето си

Въпросителната пред Лудогорец е, дали Марселиньо ще играе в двубоя. Бразилецът вече е възстановен, но е възможно здравето му да не се рискува предвид предстоящия важен мач с Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

Топузаков избра групата за Лудогорец

Феновете на Левски в сектора за гости на "Лудогорец Арена" за първи път ще наблюдават двубоя без така наречената клетка, която бе премахната от ръководството на разградчани.

Вие пък имате страхотната възможност да споделите емоциите си от дербито с Gong.bg!

Качи видео или снимка с хаштаг #фенсектор и #fansector в някоя от социалните мрежи, а ние ще популяризираме твоите емоции. 

Просто бъди активен. Ако нещо те впечатли, заснеми го и го качи. От там насетне ние сме на ход. 

Ние искаме да видим събитието през твоите очи. Позволи ни да го направим! #фенсектор и #fansector