Наставникът на Славия Владимир Иванов заяви, че тимът му е заслужавал да си тръгне с минимум точка при гостуването си на Левски в мача от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Както е известно, срещата завърши с успех за „сините“ с 1:0. Единственият гол в срещата падна в 84-ата минута и бе дело на Мехди Бурабия.

„Може би това, че получихме червен картон натежа в полза на Левски. До тогава срещата бе равностойна. Едно силно първо полувреме за нас. Това, което очаквахме, че Левски ще тръгне в атака през второто полувреме, се получи. Ние имахме добра ситуация, която Сердеров трябваше да се нагърби повече и да отбележи гол. Мачът може би щеше да придобие друга характер. Мисля, че през първата част надиграхме Левски и заслужавахме с минимум точка да си тръгнем.

Дори с човек по-малко трябваше да поиграем по-добре тези три ситуации и контузията на Семердмжиев ни повлия лошо“, започна Иванов.

„Ние се стремим към това да диктуваме темпото на играта, независимо къде играем. През първата част показахме това, което искаме да бъдем. През първата част държахме топката, държахме инициативата. Опитахме да пресираме Левски в тяхната половина и така се получи, че не им дадохме възможност за гол. Това ме радва, но ни предстои работа. След като останахме с човек по-малко бе трудно. Последните минути имахме две три ситуации можеше да се развият по-добре и да изравним“, добави специалистът.

„Мога само да поздравя младите. Това е нашият път. Това ще е основата на нашия тим. Ние ще надграждаме върху нея. Няма значение на колко години си, това са играчи с качества“.

Колкото до принудителната смяна на Семерджиев, Иванов обясни: „Не мога да ви кажа какво е състоянието на Семерджиев. Ще го преглеждат сега“.

„Кирев има лека травма и предпочетохме да го оставим да почива, за да се възстанови напълно“.

За предстоящото домакинство на Монтана наставникът обясни: „Очакваме да играем добър футбол и да побеждаваме. Независимо къде ще играем, искам да налагаме един стил и да играем, както през първото полувреме и от части втората част, докато получихме картон. Искам да играем смело и да търсим победата. Надявам се нашият труд да даде резултат“, завърши Владимир Иванов.