Отборът на ЦСКА-София гостува на Верея в Стара Загора от 19 часа в мач от втория кръг на Първа професионална лига. Двубоят ще се играе на стадион „Берое“. Мача можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Също така можете даго гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

В първия кръг абсолютните новаци от Стара Загора отправиха най-много удари в рамката на вратата – 6, но с тях не стигнаха до нито един гол.

Дебютният двубой на старозагорци в елита срещу Дунав бе и първи мач в Първа лига в треньорската кариера за техния наставник Александър Томаш, който е бивш бранител на ЦСКА.

„Ще излезем със самочувствие, да се опитаме да играем футбол. Да, ЦСКА има добра индивидуална класа, има изграден стил на игра, има добра сплав, независимо от новите футболисти. В крайна сметка, това е спорт, в който отборът, който излезе да играе футбол, невинаги печели, но поне доставя удоволствие на хората“, заяви Томаш преди срещата с „червените“.

ЦСКА отправи най-много удари към вратата в сравнение с всички останали отбори в първия кръг – цели 15 (5 точни и 10 извън очертанията на вратата).

Срещу Славия в миналия кръг ЦСКА изпълни най-много корнери от всички тимове в елита – 12.

Божидар Чорбаджийски, Борис Галчев и Преслав Йорданов започнаха като титуляри и на старта на кампанията на ЦСКА в Югозападната В група преди година, когато в първия кръг на „Армията” бе победен Струмска слава с 3:0.

„Мисля, че с хората около нас, които идват да ни гледат, мисля, че се видя кое е ЦСКА, хората подкрепят нашия отбор, заедно с тях ни чакат хубави моменти през сезона. Трябва да си човек за пример на терена и не само“, коментира в навечерието на двубоя футболистът на ЦСКА Борислав Чорбаджийски.