Синята гордост ще се противопостави на шампионската класа в дербито на третия кръг на Първа професионална лига между Левски и Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов".

Той ще се играе тази вечер от 21:15 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT, както и на нашата платформа GONG PLAY. За вас ще го следим минута по минута и на GONG.BG

Левски се намира в деликатна ситуация меко казано, при която опитният треньор на тима Люпко Петрович може да изравни антирекорд днес, ако не успее да победи 5-кратните първенци на страната.

Откакто е начело на „сините“, Петрович няма победа във всички турнири, а това прави вече 6 поредни срещи. Досега само сънародникът му Ратко Достанич е със 7 последователни неуспеха начело на отбора.

Трима от контузените доскоро играчи на Левски вече са на линия и ще бъдат на разположение на наставника Люпко Петрович за предстоящото дерби с Лудогорец. Това са халфовете Мехди Бурабия и Джереми де Ноойер и младият Божидар Краев, които ще дадат широчина в избора на сърбина в средата на терена и предни позиции. 

Лудогорец от своя страна стартира първенството с лек успех с 4:1 срещу Ботев, след като мачът му от първия кръг срещу Берое бе отложен заради участието на тима в Шампионската лига.

Именно следващият мач на „орлите“, който е отново в Шампионската лига – първият плейоф с Виктория Пилзен в сряда, пък може да оказва дори несъзнателно някакво влияние върху изявите им на стадион „Георги Аспарухов“.

Това призна и новата звезда на Лудогорец Кафу с думите: „Мачът в сряда срещу Виктория е по-важен.“