Тимът на Монтана посреща Ботев в двубой от 13-я кръг на Първа лига. Мачът е на 3-и ноември, четвъртък от 15.30 часа в Ловеч.

Срещата можете да следите в GONG.BG, да гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Последният в класирането Монтана има едва 5 спечелите точки и вече пет срещи е без победа в Първа лига.

Отборът на Ботев пък направи хикс с Левски в предишния кръг и в два поредния двубоя не допуска поражение. Пловдивчани са шести във временното подреждане с 18 точки в актива си.

Новият наставник на Монтана Атанас Джамбазки започна по същия начин, както предшественикът му Стевица Кузмановски стартира в първенството – равенство като гост в дебюта, последвано от две поредни загуби.

Монтана е отборът, заемал най-дълго последната позиция във временното класиране от началото на сезона – след 5 от 12-те досегашни кръга, следва Славия, който бе 14-и след първите 4 кръга.

Само лидерът Левски и предпоследният Нефтохимик не успяха да отбележат гол във вратата на монтанци от началото на сезона.

Монтана е шестия елитен тим, срещу който пловдивските канарчета инкасираха загуба с 6 гола разлика – 0:6 на 25 юли 2015 г., останалите са ЦСКА, Левски, Литекс, Спартак Пл и Нефтохимик. В продължение на 7 години преди това Ботев не бе допускал толкова тежка загуба.

Само в един от последните си 8 шампионатни мача за канарчетата капитанът Тодор Неделев не се отчете с гол или асистенция – при 0:0 срещу ЦСКА.

Бразилецът Жоао Пауло вкара вече толкова голове - 8, колкото никой от играчите на Ботев не успя да постигне за целия минал сезон. Топреализатор тогава бе Лъчезар Балтанов със 7 попадения, но в 29 срещи. Сезон по-рано, 2014/15 г., пък с най-много попадения за тима – 8, приключи Иван Цветков.