Отборът на Черно море приема Дунав Русе в мач от 18-ия кръг на Първа лига в Каварна в неделя от 17,30 часа. Мачът може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.

Тимът на Георги Иванов определено ще търси реванш срещу този противник, от когото загуби с 0:3 в първия мач от полусезона.

Най-тежкото поражение на "моряците" през настоящия сезон бе именно срещу Дунав на 27-ми август.

34-годищният халф на Черно море Даниел Георгиев е пред своя мач №250 в Първа лига. 181 от досегашните са с екипа на варненци. Дебютът му обаче бе за Локо Пд на 14 август 2005 г. при 1:1 като гост на Нефтохимик. Първия си гол пък отбеляза пак за Локо Пд при домакинско 1:2 от Литекс на 20 ноември 2005 г.

Само веднъж досега Бубакар Бакари изкара пълни 90 минути на терена за Черно море. В 11-те мача, в които започна като титуляр бе сменен 10 пъти.

3:0 срещу Черно море в петия кръг и срещу Нефтохимик в 15-ия са най-изразителните победи на русенци през настоящия сезон.

Русенци и ЦСКА са единствените отбори, срещу които все още не е свирена дузпа. Капитанът на тима Диян Димов пък е единственият, който пропусна два наказателни удара през сезона, единият от които точно срещу Черно море.