Съботната програма на 17-ия кръг в Първа професионална лига стартира в 15 часа със срещата между Дунав Русе и Локомотив Горна Оряховица. Само до преди няколко кръга това би бил дуел с изявен фаворит, но в момента ситуацията изглежда много по-различна.

След чудесното начало на кампанията, когато дълго време бяха лидери, русенските „дракони“ напоследък демонстрират срив в темпото си. Три загуби в последните 5 шампионатни мача и 6-о място с 25 точки са реалностите към момента. През седмицата Дунав беше сломен с 1:4 от Пирин в Благоевград, а след срещата старши треньорът Веселин Великов бе категоричен, че противникът е надиграл футболистите му по всеки един параграф. Седмият Верея е само на 3 точки по-назад и ако формата на Дунав не се подобри, изглежда съвсем скоро отборът ще излезе от челната 6-ица.

ВСИЧКО ПО-ИНТЕРЕСНО ОКОЛО СЪБОТНИТЕ МАЧОВЕ В ПЪРВА ЛИГА - ТУК!

Локомотив Горна Оряховица пък изглежда като един от отборите, които са хванали „асансьора“ в обратната посока. Откакто Иван Колев пое „железничарите“, подобрението в играта им е повече от очевидно. Те са в серия от три поредни мача без загуба, а евентуална победа срещу дунавци може да ги изпрати дори на 8-ото място в зависимост от останалите резултати.

Все пак Локомотив има една важна фигура, която ще липсва утре. Нападателят Матиас Курьор все още е наказан заради печално известното сбиване с Илия Мунин при загубата от Верея отпреди 4 кръга.След мача с Дунав националът на Мартиника ще има да изтърпи още една среща от санкцията, преди да може да се върне обратно в игра.

Двубоят между Дунав Русе и Локомотив Горна Оряховица можете да проследите пряко на онлайн платформата GONG PLAY, в ефира на DIEMA и на честотите на Дарик радио.