Отборът на Лудогорец записа своя 13 пореден успех, побеждавайки с 1:0 Локомотив Пловдив. Единствения гол в срещата бе дело на Джонатан Кафу през първото полувреме на срещата в Разград.

Футболистите на Едуард Ераносян не успяха да отправят нито един точен удар във вратата на Владислав Стоянов, а с успеха си Лудогорец отново дръпна с шест точки пред втория Левски.

Това е първата загуба на Локомотив Пловдив под ръководството на Ераносян.

Мачът в Разград започна в равностойно темпо, но постепенно домакините успяха да вземат инициативата в срещата. Първата реална голова възможност в срещата дойде в 8-ата минута и тя бе в полза на шампионите.

Централният бранител на гостите Павел Виданов не успя да изнесе добре топката и позволи на Марселиньо да му отнеме и да подаде наляво към Вандерсон, който овладя и стреля по диагонала, но прати коженото кълбо покрай левия страничен стълб на вратата.

Последваха нови две положения пред Ел Харуби, създадени от Клаудиу Кешеру и Марселиньо, но и в двата случая вратарят на гостите надделя.

С напредване на времето домакините ставаха все по-настоятелни, докато футболистите на Едуард Ераносян предпочитаха да се защитават и да дебнат своя противник на контраатака.

Статуквото в мача бе нарушено в 34-ата минута, когато Кафу откри резултата. Марселиньо овладя в половината на Локомотив и комбинира с Кафу по левия фланг. Атакуващият футболист на Лудогорец пое топката, финтира бранителя пред себе си и стреля в левия ъгъл на вратата, оставяйки безпомощен Ясин Ел Харуби.

Първият и единствен шанс за Локомотив дойде едва в 39-ата минута. Иван Горанов изведе по отличен начин Димо Бакалов в наказателното поле, Паломино закъсня с намесата си, а това позволи на нападателя на гостите да стреля силно, но прати топката над вратата на Стоянов.

Няколко минути по-късно Бакалов отново пробва късмета си, като се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, но и този път нямаше шанс. Ударът на нападателя спря в стената пред него.

Така шампионите се оттеглиха на почивка с минимална преднина, осигурена от Джонатан Кафу

През второто полувреме домакините отново имаха превес в играта, но безупречният Ел Харуби на вратата на Локомотив запазиха резултата непроменен до самия край на срещата.

Само три минути след подновяването на играта, Лудогорец имаше великолепна възможност да увеличи преднината си, но късметът покри гостите. Марселиньо изведе Кафу, котйо стреля силно, но прати топката в напречния стълб.

Последва добър шанс за Кешеру след прекрасна атака. Минев намери Кафу, който прехвърли атаката по левия фланг, намирайки румънския нападател, който стреля от въздуха, но Харуби спаси.

В 74-ата минута домакините не успяха да се възползват от бърза контраатака, която завърши с удар на Вандерсон. Кафу бе изведен зад отбраната на Локомотив, напредна много добре, но в последния момент бе застигнат от бранител на гостите. Кафу финтира своя противник и предостави топката на Вандерсон, но той стреля в тялото на Павел Виданов.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКО ПД 1:0 (1:0 Кафу 34')

Първа лига, 18 кръг

Лудогорец: 21.Владислав Стоянов, 5.Хосе Луис Паломино, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 88.Вандерсон, 10.Густаво Кампаняро, 18.Светослав Дяков, 6.Натанаел, 28.Клаудиу Кешеру, 22.Джонатан Кафу, 84.Марселиньо

Локомотив Пд: 16.Ясеин Ел Харуби, 14.Иван Горанов, 6.Кирил Котев, 15.Димитър Везалов, 4.Стефан Йевтоски, 5.Павел Виданов, 10.Веселин Марчев, 27.Димо Бакалов, 19.Димитър Велковски, 23.Мигел Анхел Луке, 9.Дани Кики

Стадион: „Лудогорец Арена“, Разград

Рефер: Николай Йорданов