Бразилският нападател Фернандо да Силва беше картотекиран в БФС и може да направи официален дебют за Монтана в предстоящата среща срещу бившия си отбор Славия. Така той би трябвало да помогне на северозападния тим да преодолее головата суша, която го мъчи от началото на сезона. 

В края на юни 25-годишният футболист подписа едногодишен договор с монтанци, но заради проблеми с работната виза пропусна първите четири срещи от първенството. Сега се очаква старши треньорът Стевица Кузмановски да го включи в групата за мача.

Дори това да стане факт, малко вероятно е южноамериканецът да започне в титулярния състав. Той все още не е в достатъчно добра кондиция и е без игрови опит да издържи пълни 90 минути на терена. 

"На Фернандо му липсва игрови опит, но ако го пусна в игра се надявам да оправдае доверието ми", заяви македонският наставник на монтанци пред chervenkarton.com.

Отборът на Монтана заминава в четвъртък за Ловеч, а в късния след обяд ще направи една тренировка на градския стадион, на който в петък приема Славия. С тази среща се открива петият кръг от първенството на Първа професионална лига.