Монтана се изправя срещу Нефтохимик в първия мач от седмия кръг на Първа лига. Двубоят е в петък от 19 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на Gong Play.

Воденият от Стевица Кузмановски тим търси първа победа от началото на сезона. Домакините са в поредица от пет поредни загуби. За сметка на това бургазлии търсят първи точки като гост.

Освен контузените Маркиньос (аркада) и Данило Соуса Монис-Бала (бъбречна криза), старши треньорът на Монтана Стевица Кузмановски няма да може да разчита на титулярния до скоро ляв бек Раиф Мурадов, както и тийнейджърите Алекс Асенов, Марио Благоев и Александър Веселинов.

„Смятах да пусна Бала титуляр, но за съжаление изобщо няма да мога да разчитам на него. Ще трябва да се справяме и без Маркиньос. На момчетата им тежи фактът, че все още нямат победа, но виждам в очите им, че искат да я спечелят още в този кръг”, заяви Кузмановски.

Отборът е в серия от пет последователни загуби и заема последното 14-о място в класирането.

групата на Монтана за мача с Нефтохимик:

вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев;

защитници: Иван Михов,Тихомир Трифонов, Антон Полюткин, Гийерме да Соуса-Шоко, Христос Кондохристос;

полузащитници: Георги Коруджиев, Николай Чипев, Даниел Генов, Иван Иванов, Костадин Дяков;

нападатели: Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Петър Атанасов, Андреас Васев, Стивън Петков, Фернандо да Силва.

Сериозни кадрови проблеми има треньорското ръководство на Нефтохимик за гостуването на Монтана. „Зелените“ отпътуваха за Севлиево с група от 18 души. Със сигурност заради контузии мача пропускат капитанът Любомир Божинов, Яни Пехливанов, Емануил Манев, Костадин Хазуров, Живко Петков и Атанас Чипилов. Това ще отслаби сериозно  ударната мощ на Нефтохимик, но старши треньора на тима Димчо Ненов е оптимист за предстоящия сблъсък.

„Вярно е, че половината от основните ни играчи ще пропуснат мача заради контузии, но аз съм убеден, че момчетата, които излязат на терена в петък ще покажат качествен футбол и ще успеем да вземем три точки, които за нас ще са изключително важни“, заяви Ненов.

След няколко месечно отсъствие от игра, защитникът на „нафтата“ Живко Хаджиев се завръща в групата за двубоя с Монтана.

Нефтохимик привлече Венцислав Христов, който също може да дебютира за бургазлии.