Монтана и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг в мача от третия кръг на Първа професионална лига. Двубоят е от 19 часа и ще се играе на градския стадион в Ловеч. Мачът може да проследите по GONG PLAY, DIEMA и GONG.BG.

Монтана и Локомотив Пловдив все още нямат победа след изиграването на мачовете им от първите два кръга.

Монтана започна с равенството 0:0 при гостуването на Левски на „Георги Аспарухов“, а във втория кръг загуби с минималното 0:1 при визитата си на Черно море в Каварна. Това е първо домакинство за новия сезон за възпитаниците на Стевица Кузмановски, които все още търсят и отбелязването на първо попадение.

Локомотив Пловдив записа две равенства в първите два кръга от сезона. Направи 1:1 в дербито на Пловдив срещу Ботев, което се игра на стадион „Лазур“ в Бургас, а след това завърши 2:2 при домакинството си на Левски.

Монтана има само една победа в последните си 26 шампионатни мача. В последните си пет мача за първенство отборът е допуснал 4 загуби и има едно равенство.

Локомотив Пловдив спечели последните си три шампионатни сблъсъка с Монтана. „Черно-белите“ са в серия от 8 поредни мача без загуба в първенството.

Защитникът Раиф Мурадов се завръща в игра за Монтана след контузия. Той имаше проблеми с бъбреците и не взе участие в мача с Черно море, който монтанци загубиха с 0:1. Очаква се 22-годишният футболист да заеме обичайното си мястото на левия фланг на защитата в предстоящия двубой с отбора на Локомотив Пловдив. Аут за този мач е бразилският нападател Данило Соуса Монис-Бала. Куршума, както се превежда на български неговият прякор, продължава да се възстановява от травма на дясното коляно и отново остана извън групата от 19 футболисти, на които треньорът Стевица Кузмановски ще разчита за домакинската среща с пловдивчани.

групата на Монтана за домакинската среща с Локомотив Пд:

вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев;

защитници: Иван МиховТихомир Трифонов, Денис Пидев, Антон Полюткин, Гийерме да Соуса-Шоко, Раиф Мурадов;

полузащитници: Георги Коруджиев, Николай Чипев, Даниел Генов, Иван Иванов, Маркос Маркиньос, Костадин Дяков;

нападатели: Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Петър Атанасов, Андреас Васев, Стивън Петков.

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев определи група от 18 футболисти за двубоя срещу Монтана.

Ето групата от 18 футболисти на Локомотив за мача с Монтана:

Харуби, Илко Пиргов, Пламен Крумов, Кирил Котев, Димитър Везалов, Ясин Амрауи, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Бирсент Карагарен, Мартин Райнов, Дани Кики, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Димитър Велковски, Георги Въчев, Симеон Райков, Парвизджон Умарбаев и Мартин Камбуров.