Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров скоро ще навърши 36 години, но с нищо не показва, че се е запътил към залеза на своята футболна кариера. Дори напротив, започва да бележи все по-важни голове, като последната му жертва беше шампионът Лудогорец. 

Срещу разградчани той отбеляза третия си гол този сезон, като другите два са срещу "любимата" му жертва - Левски и Монтана. Така той бавно и полека се е устремил към достигането на истинските легенди в българския футбол във вечната ранглиста на голмайсторите. 

Срещу шампионите нападателят наниза своето попадение номер 176 в родния елит. Така се доближи само на 9 гола от почетния президент и истинска легенда на Локомотив Пловдив и България Христо Бонев. В обсега на Камбуров са още Динко Дерменджиев и Наско Сираков. 

Единствен недостижим пред него във вечната ранглиста е лидерът по голове в нея Петър Жеков. Бившата легенда на Берое и ЦСКА има 253 гола на сметката си и едва ли скоро някой дори ще се доближи до това негово постижение. Ето и как изглежда Топ 5 на вечната ранглиста при голмайсторите в българския футбол:

1. Петър Жеков - 253 гола

2. Наско Сираков - 196 гола

3. Динко Дерменджиев - 194 гола

4. Христо Бонев - 185 гола 

5. Мартин Камбуров - 176 гола