Играчът на мача между Берое и Ботев Пловдив Жуниор Мапуку разкри, че миналата годиина е напуснал отбора на заралии заради хора от щаба, а не заради тогавашния треньор и сегашен селекционер на България Петър Хубчев.

"Хубчев бе като мой баща. Харесвам го. Той беше най-добрият треньор, който съм имал. Напуснах заради някои хора в щаба на Берое, не заради него. И ще го казвам всеки път. Той е най-добрият треньор, който ме е ръководил", заяви Мапуку, който изигра първия си мач след завръщането си тази седмица.

Футболистът вкара хеттрик при загубата на заралии с 3:4 от Ботев, който се оказа първия в кариерата му.

Той го посвети на на феновете си, които са показали невероятна подкрепа.

Също така той призна, че според него е грешка напускането му през 2015 година и сподели, че е много тъжен от загубата.

"Първо искам да се извиня за моята грешка, че оставих отбора. Харесва ми тук. Този мач беше много странен, но такъв е футболът. Днес загубихме и съм тъжен", добави той.

Относно начина, по който отпазннува първия си гол и жестовете към агитката на Ботев Пловдив, Жуниор каза, че това е просто неговият начин да се зарадва.

"Жестовете не бяха към феновете на Ботев Пловдив. Просто съм луд, когато отбележа гол. Такъв съм си. Искам да го покажа на всички, да го видят. Към мен са си тези реакции, не към някой друг.

Мапуку потвърди, че интерес към него е имало от страна именно на Ботев, но те са взели Косоко вместо него.