Бившият наставник на Левски Люпко Петрович обясни причината, поради която е подал оставка няколко часа преди шампионатния мач с Берое в специално интервю за Дарик радио и Спортно шоу Гонг. Петрович коментира, че е постъпил по този начин, за да шокира играчите и така двубоят да бъде спечелен. Сърбинът каза, че настроението в съблекалнята е било твърде минорно преди срещата със заралии и добави, че успехът с 2:0 е лична победа за всички футболисти и треньори в тима.

Петрович добави още, че също така би се извинил на Спас Русев за това, че публикувал публично причините за раздялата си с клуба.

„Разделих се с Левски по взаимно съгласие, заради прекалено голямото напрежение и стреса. Усетих, че нещо не е както трябва. В края на крайщата всеки има по един живот“, започна Петрович.

УС на Левски отговори на десетте точки на Люпко

Люпко коментира и интервюто, което е дал пред сръбски медии, както и извадения акцент, че в Левски не се знае кой е собственикът: „Не съм казвал, че не се знае кой е собственик на Левски. Дадох интервю, но казах друго. Казах, че организацията не е на добро ниво и че има объркване - че не е ясно към кого да се обърнеш. Собственикът е Спас Русев. Мисля, че по този въпрос няма съмнения. Думата използвана в сръбските медии е властник, но не е изтълкувана правилно. Исках да кажа, че не се знае точно кой командва“.

„Уважавам Спас Русев. Влезе в съблекалнята, разговаряхме, имах добър контакт с него“.

Спас Русев за Люпко пред Дарик: Шокиран съм

„Направих тези неща преди двубоя с Берое, за да предизвикам стресова ситуация, за да се спечели мачът. Аз бях в канцеларията и гледах по телевизията. Това е лична победа за всички“.

„Не е мое право да казвам някои неща. Може да не съм прав. В събллекалнята видях играчите преди срещата. Знаех как са психически. Чули, че няма премии. Бяха с наведени глави. И така все едно беше паднала бомба. Затова направих това, за да стане нещо изключително, ако трябва“, добави Петрович.

„Аз си оставам левскар. И в сръбските медии съм казвал – двата ми отбора са Левски и Цървена звезда“.

„Няма никаква провокация от Гриша Ганчев. Аз съм доказал, че искам всички да бием. Исках победа и срещу ЦСКА, но тази дузпа ни попречи. Няма такова нещо, че съм се уплашил от предстоящите мачове“.

Ангелов: Провокациите са големи, създава се смут и дезорганизация

„При Литекс дойдох по друг начин, за три мача, за други цели. Когато дойдох в Левски ме пишеха непрекъснато по вестници, сменяха ме, сменяха ме...така 100 пъти. Това ме ядосваше. Усетих нещата по неприятен начин. Само бях критикуван за тактика и прочие. Имах проблеми със сърцето“, върна се назад Петрович.

Люпко: Ще си тръгна, когато аз реша

„Бих се извинил на Спас Русев, че публикувах причините за раздялата, но бях напрегнат. Това пречи на живота. В България съм“, завърши Люпко.