Тимът на Левски се изправя срещу Монтана в първия си мач от новия сезон в Първа лига. Двубоят е от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Сините" трябва да се отърсят бързо от отпадането си в Лига Европа от състава на Марибор и да се насочат към първенството. Какъв по-добър шанс за тима на Люпко Петрович да зарадва феновете с изразителна победа над Монтана.

Големите липсващи в състава от София ще са контузеният капитан Веселин Минев, както и наказаният Роман Прохазка. Въпросителна пред Петрович ще е и един от атакуващите футбилисти, а именно дали да заложи на Бабатунде Адениджи или на Венци Христов, който напоследък не демонстрира постоянство и не бележи.

Интерес ще представлява и представянето на Хеан Деса, който трябва да замени в титулярния състав Прохазка. Перуанецът се възпротиви на Люпко по време на двубоя с Марибор, след като се появи като резерва, но срещу Монтана може да покаже класата си.

Наставникът на Монтана Стевица Кузмановски отдаде дължимото уважение на съперника, но едва ли ще пропусне възможността да опита да отмъкне поне точка от "Георги Аспарухов".

Монтана има 16 нови футболисти от 24-те с които разполага, което ще изиска определено време за сработване между отделните футболисти в отделните линии.

Вероятни състави:
Левски: Йоргачевич, Сандберг, Александров, Пиргов, Орачев, Костадинов, Аниете, Де Нойер, Нар, Деса, Адениджи

Монтана: Иванов, Шоко, Михов, Трифонов, Мурадов, Коруджиев, Маркиньос, Чипев, Генов, Атанасов, Георгиев

Срещата може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2, GONG PLAY, Gong.bg и ефира на Дарик радио от 19:00 часа.