Шампионът Лудогорец се завръща в родната действителност след поредната си схватка в Шампионската лига. Разградчани посрещат у дома колебливия новак Нефтохимик от 20:00 часа и ще покажат дали са се настроили обратно за срещите в Първа професионална лига. 

В предишни години точно битките по родните терени след голям мач в евротурнирите бяха ахилесовата пета на "орлите". Затова сега голямата въпросителна е дали те ще успеят лесно да си решат мача и да си подковат победата, или мисълта за емоциите от големите двубои в Турнира на богатите ще попречат на концентрацията на момчетата на Георги Дерменджииев и Нафтата ще измъкне нещо от Разград. 

Този мач е от 20:00 часа днес на "Лудогорец Арена" и ще можете да го гледате директно в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на нашата платформа GONG PLAY. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го слушате и на честотите на Дарик радио

По всяка вероятност наставникът на шампионите ще заложи на доста променен състав за тази битка, с оглед и на качествата на съперника. Голяма част от титулярите срещу Пари Сен Жермен през седмицата ще почиват, а сега е възможно шанс за изява да получат играчи като Милан Борян, Клаудиу Кешеру, Лукас Саша и Игор Пластун. 

Трябва да се отбележи, че Дерменджиев има и двама контузени - Витиня и Сисиньо. Но и без тях той има достатъчно качествен и широк състав, като може да си позволи огромен брой ротации срещу новака. Колегата му Христо Янев няма кадрови проблеми и ще заложи на играчи като Мариян Огнянов и Венци Христов в търсене на огромната изненада в Разград. 

При очаквана победа на Лудогорец, тимът може да излезе на втората позиция, в зависимост от развитието на мача на "Герена" преди това между Левски и Дунав. Нафтата пък е в серия от четири поредни поражения и всяка точка ще е добре дошла за прекъсване на негативната тенденция, особено срещу шампиона.