Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разкри какво се случва с концесията на стадиона в парк "Лаута". Според него, тя е за 30 години, като намеренията му са да вложи между 12 и 14 млн. лв., за да придобие четвърта категория на УЕФА. 

"Вчера имахме среща с кмета. Не исках да взема стадиона на концесия, а на публично-частно партньорство, което е най-добре и за двете страни. Общината обаче имали лош опит, казваха ми, че сме щели да заложим стадиона, да го изгубим", сподели Крушарски пред DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола".

"Казаха, че най-добре е да го вземем на концесия. След като съм дал една камара пари за чужда земя, трябва да го взема, да се съглася. Между 12-14 млн. лв. ще струва да го направим 4-та категория за УЕФА за 10 700 места", сподели още босът и разкри какви са намеренията му за цените на билетите впоследствие. 

"Цените на билетите тогава няма да са такива, каквито са сега. Не можеш да искаш 100 лв. билет и да ти тропа градушката по главата. Когато Локомотив стане това, което искам, мога да си тръгна. Но дотогава ще правя това, което съм казал и ще правя базите, стадиона, отбора. Рано или късно този отбор ще бъде отбор", заяви Крушарски.

Той разкри и интересни планове за изграждане на временна трибуна, докато текат ремонтните работи на "Лаута".  

"Имам намерение да се изгради една трибуна "Бесика" зад вратата, както е по подобие на трибуната в Ловеч. Тя ще е временна и след като почне строителството и започне изграждането на нормалните трибуни, тази ще я преместя в Говедарци", сподели Крушарски. 

Преди строежа на стадиона обаче се очаква да се случи нещо друго хубаво с отбора. А именно да отиде на турне в Аржентина, където може да изиграе контрола с местния гранд Ривър Плейт. 

"Бях в Ривър Плейт, имаше едни юноши, които ми препоръчаха да направя среща с ръководството на Ривър. Бях очарован от видяното там. Желанията могат да бъдат и реалност и това го видях." 

"Първата стъпка е един турнир зимата, ако ни устройва времето и успеем да се вклиним в програмата им. Турнирът е в Монтевидео, 8 отбора са, играят всеки срещу всеки и за 15 дни можем да изиграем 8 мача. Ако това се осъществи, ще си направим подготовката в Аржентина", сподели Крушарски и добави какво може да се случи, ако лагерът в Южна Америка не се случи. 

"Ако не стане, договорката е да си направим тук една дивизия. И ако им се провалят контролите с Галатасарай и Стяуа, може ние да направим една контрола с тях, но това все още е в сферата на очакванията", сподели Крушарски.