Отиваме с всичките 20 футболисти за Шумен, където ще отседнем преди гостуването на Лудогорец. Пределно ни е ясно е ясно срещу кого играем, затова при нас няма напрежение, защото не сме фаворити. Това заяви старши треньорът на Ботев Николай Костов за предстоящото гостуване на водения от него тим на Лудогорец в мача от втория кръг на Първа лига по футбол.

"Не мога да преценя, дали е добре за нас, че играем с Лудогорец, точно след силния им мач с Цървена звезда Звезда. Смятам, че емоционално и физически отборът на Лудогорец е изчерпан. Те обаче разполагат с достатъчно добри футболисти, които да излязат на терена", добави Костов, след което взе отношение и за състоянието на Ботев.

"Нашият отбор е нов, трябва да се развива и да изглежда по-добре във всеки мач. Трябва да намерим необходимия и печеливш баланс в играта ни. Няма да правим трансфери. Имаме юноши, които ще се присъединят да тренират с нас, но няма да са част от първия отбор. Не сме се обръщали към никой футболист, за да запълваме състава", след което говори и за изминалото пловдивско дерби.

"Искам да се върна на дербито. Въобще не очаквахме, че Локомотив ще играе с дълги подавания и загубихме цялото първо полувреме Не съм доволен от играта ни в този мач. Трима- четирима наши футболисти играха под своите възможности. Нямахме нужния баланс в този мач."

"Първите мачове за нас са много важни като резултати, да печелим точки. Още веднъж искам да кажа пред цялата общественост на Ботев, че ще ни бъде много трудно без контузения Лъчезар Балтанов. Разбираме колко е важен за нас и какво губим от отсъствието му. Надявам се другите играчи да компенсират липсата му", каза още Николай Костов и после взе отношение по въпроса със съдийството.

"Да се коментират съдийските грешки е явно е начин на футболната ни общественост. Аз нямам намерения да правя това. Трябва да имаме по-голям респект към съдиите. При дербита е нормално да има грешки. Ако започнем от първия кръг да се обвиняваме, ще се разпадне шампионата", завърши Николай Костов.