Безспорно най-голямото събитие на тази седмица в българския клубен футбол ще бъде контролата на Левски с турския гранд Галатасарай. Този мач е в събота от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде излъчван директно в ефира на DIEMA SPORT, както и на нашата платформа GONG PLAY. Ще можете да го слушате и в ефира на Дарик радио. 

Деветима футболисти на турския колос няма да бъдат на разположение за тази битка. Но въпреки това, наставникът Ян Олде Рикеринк ще доведе в българската столица състав, пълен със звезди. 

Заради ангажиментите си с националните отбори на линия няма да са Хакан Балта, Ясин Йозтекин, Толга Чигерчи, Колбейн Сигторсон, Ерен Дердийок, Уесли Снайдер, Орелиен Шеджу, Брума и Фернандо Муслера. 

От Истанбул обявиха във вторник пред "Дарик", че тимът ще дойде с група от 19 футболисти. Сред възможните участници в София личат имената на световния шампион Лукас Подолски, световният вицешампион Найджъл де Йонг, игралият в Байерн и Реал Мадрид Хамит Алтънтоп, както и бившите турски национали Семих Кая, Селчук Инан и Сабри Саръоглу. Белгиецът Луис Педро Каванда също би трябвало да е на линия. 

А ето и кои са на разположение от първия състав за контролата в София, поне по предварителните очаквания на турските медии: 

Вратари: Дженк Гьонен, Ерай Ишчан;

Защитници: Сердар Азиз, Мартин Линес, Лионел Карол, Салих Дурсун, Семих Кая, Корай Гюнтер, Луис Педро Каванда, Сабри Саръоглу;

Халфове: Хамит Алтънтоп, Селчук Инан, Жосуе, Найджъл де Йонг, Бирхан Ватансевер, Гьокай Гюней;

Нападатели: Лукас Подолски, Синан Гюмюш, Берк Исмаил Юнсал.