Предстоящият ни домакински мач с Пирин и много важен нас. Трябва да го изиграем сериозно и тактически зряло, както направихме това в последния ни двубой с Нефтохимик. Това каза старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев.

Той отдаде дължимото на съперника. "Пирин са отбор, притежаващ силен македонски дух, винаги са задружни. Ако подценим такъв съперник дори само секунда ще имаме проблеми. Категоричен съм, че предстоящия мач е много важен за нас. Надявам се феновете да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. Всички срещи са тежки, не само тези с грандовете. При победа над всеки противник се дават по три точки", каза още Илиан Илиев.

Той добави, че Локомотив Пловдив смята да изиграе контрола през идната седмица с отбор от противник от Втори лига. Причината за това е, че следващия мач на "черно-белите" от Първа лига е чак на 17 октомври, когато се срещат с Локомотив (ГО) и се очертава дълга пауза. Възстановилият се от травмата си футболист на "смърфовете" Аймен Суда вече тренира на пълноценно и ще участва в контролата.