Отборът на Пирин Благоевград тази вечер ще трябва да се изправи срещу един от най-големите си кошмари в елита – шампиона Лудогорец. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ стартира в 20 часа тази вечер, като домакините ще трябва да се вложат на максимум, за да прекъснат негативната си тенденция.

Можете да проследите срещата на живо чрез онлайн платформата GONG PLAY, в ефира на телевизия DIEMA SPORT 2 и на честотите на Дарик радио.

„Орлетата“ имат общо 4 двубоя срещу разградчани в елита и активът им казва достатъчно. Единствената спечелена точка дотук дойде след нулево реми на „Лудогорец Арена“ през ноември 2015 година. Останалите три срещи неизменно приключиха с победи за петкратните шампиони, като две от тях бяха доста изразителни (4:1 и 3:0).

Напоследък тимът на Стефан Генов показва подобрение в играта си, като спечели три от последните си четири шампионатни мача. Срещу хегемона у нас обаче ще е необходимо нещо повече от добра моментна форма. Лудогорец е вторият тим с най-много спечелени точки като гост, като отстъпва единствено спрямо лидера Левски.

Ето и някои факти преди мача:

- Лудогорец е единственият отбор от сегашния състав на елита, срещу който пиринци са играли и все още нямат победа. Те все още не са се срещали с Верея.

- Пирин съумя да се разпише във всеки един от петте си досегашни домакински двубоя в първенството, и трите пъти, когато не го направи, беше при гостуванията му.

- За първи път през сезона Пирин записа две поредни победи в първенството, към които прибави и успех с 3:2 срещу Спартак Плeвен за купата.

- През миналия сезон Клаудиу Кешеру вкара 4 гола във вратата на Пирин, а когато румънецът се разписваше срещу благоевградчани, петкратните шампиони стигнаха до 3 победи.

- Нито един футболист от състава на Георги Дерменджиев не е взел участие във всичките 8 срещи на разградчани в първенството досега.

- Марселиньо записа 6 асистенции в последните 3 кръга на първенството – по две във всеки от двубоите на разградчани.