Стадионът на Локомотив Горна Оряховица е в блестящ вид и е напълно готов да приеме предстоящия мач на "железничарите". Той е с ЦСКА-София и на практика ще е дебютен за горнооряховци в дома им този сезон.

За последно те домакинстваха на съоръжението си едва на 21 май, когато още се подвизаваха във Втора лига. Тогава надделяха с 3:2 над Созопол и от този момент насам домакинстват на "Лаута" в Пловдив.

Сега обаче всичко е наред, осветлението е поставено, има нова сграда за съблекалните, подменено е и тревното покритие, така че Горна Оряховица отново се готви за футбол от най-високо ниво.

"От наша страна всичко е организирано, всичко ще е готово до неделя. Нова сграда на съблекалните, подменена е тревната покривка, осветлението ще работи от петък, всичко ще е готово за футбол", заяви президентът на клуба Даниел Костадинов пред DIEMA SPORT.

Голяма роля за пълната реконструкция на стадиона имаше и общината в града, а кметът инж. Добромир Добрев е щастлив от факта, че всичко е готово. Според него, феновете сами упражняват качествен контрол на строежа.

"Организацията, която сме направили със строителите е много добра, до събота на обяд няма нито един служител на стадиона. След това следва почистване и за неделя ще отговорим на всички критерии на БФС."

"Строителите работят до късно, дори не се спазва работно време. Обществеността на Горна Оряховица го иска това нещо, гражданите сами упражняват контрол на строителите. Смятам, че ще се получи един страхотен мач и празник", заяви Добрев пред DIEMA SPORT.