Дунав записа едно от най-добрите си класирания след първото изиграване на мачовете срещу всички свои съперници в елита. Това съобщиха от русенския клуб. Общо 25 са сезоните, в които Дунав е играл сред най-добрите у нас.

Двайсет и пет години след последния клубът се завърна и заема четвъртото място в класирането на Първа лига с актив от 22 точки. Справка в статистическия справочник "ФК "Дунав" в елита" на Наньо Нанев сочи, че единственото по-добро постижение в дунавската история на този етап, след преполовяването на редовния сезон, датира от 1963 година. Тогава в последния есенен кръг Дунав завършва 0:0 срещу Левски в Русе пред 25 000 зрители на Градския стадион. Двата тима зимуват съответно втори и първи с равни точки - по 20, с по 8 победи, 4 равенства и 3 загуби.

В момента стадионът е в ремонт, който включва изграждане на нова дренажна система и тревна настилка с автоматична поливна система под нея, както и на осветление. По тази причина Дунав посреща своите гости на "Лудогорец Арена" в Разград, като до края на календарната година на русенския тим му предстоят още две домакинства там - срещу Нефтохимик и Локомотив Горна Оряховица.

"Справка към момента сочи, че около шест-седем процента от разходите на клуба са покрити с приходите от билетите и сезонните карти. Това е важна част от бюджета, особено за клуб като нашия, който тепърва се утвърждава отново сред най-добрите у нас", споделят от управата на Дунав. От там посочват още, че русенските любители на футбола са доказвали, че могат да се мобилизират и знаят кога и как да подкрепят своя отбор.

"Футболистите показаха, че заслужават подкрепа. Убедени сме, че през пролетта ще можем да сме още повече и да се радваме заедно на престижни успехи и на Градския стадион в Русе. За целта обаче трябва да подкрепим отбора и в оставащите мачове до Нова година", заявяват от УС на ФК Дунав.