Дунав ще изиграе поредна контрола с представител на елита на съседна Румъния.

"Драконите" ще срещнат отбора от топ 10 на временното класиране на местната Лига 1 Волунтари в паузата на първенството на Първа лига заради мачовете на националните отбори от Световните квалификации. Мачът е насрочен за 16:30 ч. на 8 октомври, събота, на стадион "Ангел Йорданеску" в градчето, което се намира до румънската столица Букурещ.

Междувременно дунавци подновяват занимания на 4 октомври, вторник, след двубоя на 2 октомври срещу Левски. Треньорът Веселин Великов отчете, че въпреки загубата с 0:2, в София русенският отбор е изиграл добър мач.

"Преди да падне първия гол държахме топката и имахме 2 ситуации на Антон Огнянов за отбелязване на гол. Нямахме късмет. Дано в другите мачове това се обърне в наша полза. При втория гол за Левски имаше засада, а допреди това реално нямаха друго положение. Мирослав Будинов също пропусна малко след това да намали. Жалко е, че не можахме да оползотворим тези положения. Надявам се това да се случи още в мача с Монтана. Сега подновяваме тренировки във вторник, в събота е контролата с Волунтари и следващата седмица пак се готвим съсредоточено за срещата с Монтана", коментира Великов.