Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви след победата с 1:0 над Бероев мача от 14-ия кръг на Първа лига, че възпитаниците му са се нуждаели от успеха срещу заралии. Специалистът коментира и предстоящия двубой срещу Базел от груповата фаза на Шампионската лига, като обясни, че отборът му трябва да играе разумно в тази среща.

„На нас ни бе нужда тази победа. Още в Стара Загора казах, че тук ще е по-трудно за нас като мач. Имах предвид, че Берое ще играе по различен начин. Още повече нас ни чака мач срещу Базел“, започна Дерменджиев.

„Ние държахме много топката и през двете части. Берое бе много добре групиран, но в атака не направи нищо. Ние имахме много ситуации, но ги пропускахме. На нас ни трябваха трите точки. Аз съм доволен от това, което играхме. Има обаче още какво да се иска. Но предвид обстоятелствата съм склонен да не съм така строг. Доволен съм от играчите. Всички, които са в Разград са необходими. В даден мач те влизат и играят, както трябва да се играе“, добави специалистът.

„Да ви кажа не е имало притеснения, че ще завършим наравно. Но имаше момент, в който нарушихме нашия стил. Вие виждате ние атакуваме с доста футболисти“.

„Не знам за интерес към Неделев. Кафу е обект на интерес, но там решават собствениците“.

„Не бих определил мача с Базел като мача на годината. За нас влизането в Шампионската лига е по-важно от срещата с Базел. Знаем каква е цената на този двубой, но по-важно е да играем без напрежение. Футболистите трябва да са освободени и да няма бреме, че на всяка цена трябва да се преборят. Аз искам да създам спокойствие в отбора. Мачът трябва да се изиграе разумно. Базел е висока класа“, завърши Дерменджиев.