Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не скри задоволството си от поредните три точки в шампионата след победата над Левски в Разград с 2:1. „Сините“ поведоха с ранен гол на Адениджи в 6-ата минута, но с попадения на Вандерсон и Марселиньо.

„Както казах преди мача това бе много важна среща за нас. Мачът се разви неприятно за нас, Получихме ранен гол. Не съм съгласен, че Левски са контролирали мача през първото полувреме. Имахме превес през целия двубой. Левски се беше затворил много добре. През първата част имахме само едно положение. През втората част обаче диктувахме темпото и успяхме да вкараме два гола и да вземе трите точки“, коментира Георги Дерменджиев.

„Очаквахме Левски да играе така затворено. Опитвахме се да пробием отляво и отдясно, но през първото полувреме линиите им бяха доста близко. Марселиньо е важен за отбора, но вие трябва да видите, че Левски вече беше отпаднал. Ритаха топките безцелно напред, нямаха никаква идея. Ние бяхме добре организирани. С влизането на Марселиньо действията ни бяха канализирани.“

„9 точки са добър комфорт за нас, но и много отговорни. Ние трябва да продължим да играем по същия начин, по който играхме досега. Ние ще бъде отговорни и в другите мачове. Ние ще направим всичко възможно да продължим победната си серия, но не можем да гадаем какво ще бъде занапред“, каза още той.

Дерменджиев коментира и трагедията с бразилския тим Шапекоензе.

„Когато има човешка трагедия, не зависимо каква е, ние сме съпричастни. В случая това е един футболен отбор. Не бихме искали да се случва, с когото и да е било. Коментирали сме темата, но това е изключително тежка трагедия“, сподели Дерменджиев