Новата позиция на Божидар Краев е едно от футболните събития в Левски. Люпко Петрович беше опрян до стената преди мача с Лудогорец. За капак в отбора му имаше много кадрови проблеми. Де Ноойер не се възстанови от травма и опитният треньор пусна Божидар Краев в средата на терена.

Младокът се справи добре срещу асовете на шампиона. Вкара и победния гол, а след това добави още два във вратите на Славия и Верея. Левски е в серия от три победи, Краев – също.

Преди два месеца юношата на "сините" навърши 19 години. Началото на сезона беше трудно. Божидар започна на пейката, после се контузи, за да дойде въпросния мач срещу Лудогорец.

Врачанинът се появи в първия отбор на Левски малко след злополучно загубената титла на "Герена" през 2013 година. За първи път в мъжкия тим го викна Николай Митов. Краев не изигра нито минута в подготвителните мачове, но направи впечатление в тренировъчния процес на лагера в Австрия. Нестандартен на терена, интересен и с малко странното си поведение извън него. Личеше, че е различно момче. Тогава сравнително дребен, по-пъргав с добра техника и високо самочувствие.

Краев вече е много по-различен, за добро или лошо. Не е дребен, а висок и доста здрав за възрастта си. Поради тази причина, вече не е сред пъргавите. Техниката и самочувствието са на линия. Божидар има изключително хладнокръвие пред гола и влиза здраво. Последното му носеше много жълти картони, нещо което в последните три мача изглежда изчистено. За това помага и фактът, че Левски има солидни опорни халфове като Костадинов, Прохазка и Де Ноойер.

Стойчо Стоев го налагаше на фланга, но липсата на скорост личеше. Сега се чувства в по-свои води. Нищо чудно някой ден да застане и пред отбраната, защото неговата борбена игра може да е от полза в тази зона.

В края на миналия сезон футболистът изглеждаше изхабен. По-скоро преуморен от мачовете и отговорността да си титуляр в Левски. Тогава играеше и заради прословутото правило, което караше треньорите да пускат юноша на терена. Днес Краев играе, защото си го заслужи. Това са само три мача, но те бяха изключително важни за Левски, а Божката показа, че може да му се има доверие.

Момчето няма нужда от вдигане във въздуха, възхвали и събития, които да изпреварват неговото естествено развитие. Краев се труди, а това заслужава похвала. Най-интересно е, че статистиката му е верен приятел. Врачанинът има впечатляващи цифри срещу своето име.

Дебютира в А група на 19-ти юли през 2014 година срещу Локомотив Пловдив. Тогава е краткият и лесно забравим период на Пепе Мурсия. Два месеца по-късно бележи първия си гол. Те всъщност са три в мач за купата срещу Спартак Варна.

Първи го повика Николай Митов. Говореше се, че е любимец на Наско Сираков от онзи период. Георги Иванов му симпатизираше и заедно със Стойчо Стоев го налагаха като основен играч. Твърди се, че Люпко Петрович вижда голямо бъдеще пред младока. Сърбинът реши да му смени позицията и това изглежда удачно решение на този етап.

До този момент Божидар Краев има 59 мача и 18 гола за Левски, а е само на 19 години...