Шефът на съдийската комисия Петър Петров демонстрира впечатляващо самочувствие по време на интервюто си пред Спортно шоу Гонг. Специалистът брани своите подчинени, което в интерес на истината е похвално, но изказването му в определени моменти стана арогантно, а това вече е лошо.

Петър Петров, който е бивш асистент-съдия, реши да ни осветли, че е потомствен левскар. Чудесно! Такива са много от българите. Клубът е на над 100 години, а това означава, че на Левски могат спокойно да симпатизират хора от четири поколения. Популярността на „сините“ е всеизвестен факт.

Съдийският шеф обаче разкри пристрастията си в опит да направи контраатака. Намеси покойните легенди Аспарухов и Котков, обясни, че застава мирно щом види Павката Панов и Емо Спасов. Нормално...срещу тях и съперниците, често са изглеждали така. Пред големите се седи мирно, без значение от клубната им принадлежност. Те са запалили по играта мнозина, а от тази игра си печелят парите и съдиите. Надяваме се само по честния начин, макар че съществуват съмнения.

Началникът на арбитрите, които за два кръга заслужиха жестоки критики от различни посоки, не видя нито една грешка, която да е ощетила Левски. В течение на интересното интервю, Петров продължи да говори уверено. До такава степен, че прекрачи една граница, която е абсолютно недопустима. Бившият страничен рефер си спомни, че е развявал флага по време на Вечните дербита. Паметта му се освежи още повече и той хвърли стрелички по Станислав Ангелов. Сподели, че тогава, един спортен директор, бил с червени дрехи. Първоначално не схванахме, но после той поясни – Пелето беше футболист на ЦСКА. Факт! Това престъпление ли е?

Петър Петров като толкова голям и потомствен левскар, вероятно знае и по-модерната история на „сините“ от София. Съдийският шеф е длъжен да показва уважение към Станислав Ангелов нищо, че е нов в ръководните етажи на футбола. Пелето има 259 мача за Левски. От тях 47 са в Европейските клубни турнири! Това май заслужава мъничко респект, поне от левскар, какъвто твърди, че е Петър Петров.

Според шефа, Драгомир Драганов и Никола Попов са били перфектни в първите две срещи на Левски в Първа професионална лига. Ако направим анкета сред левскарите, като Петър Петров, резултатите едва ли ще се покрият с неговата експертна оценка. Или казано по-просто: Аман от левскари като вас, г-н Петров!

Съдийският ръководител е длъжен да брани, защото реферите в голямата си част са добре платени неможачи. Трудно е да си шеф на такава шайка, направо си е изкуство.

Скромният съвет към Пешо Петров е да бъде малко по-скромен, защото публиката на Левски в момента е буре с барут. Неговата вина за това е малка, но нека не нагнетява обстановката, която и без това е натегната. Началникът на съдиите в България трябва да знае, че хората не обичат подчинените му. Така е сигурно по целия свят. Нито един стадион, никога не е бил напълнен, защото някой съдия ще свири дадена среща. Петров го знае, нищо, че беше помощник.

Стадионите ги пълнят футболистите, треньорите и отборите. Левски е голям клуб и заслужава уважение! „Сините“ са фундаментални за България. Нужно е да си го припомнят повече хора, защото иначе ще има много неприятни изненадани...