Черно море посреща Локомотив Горна Оряховица от 15 часа в мача от 16-ия кръг на Първа лига. Двубоят може да проследите в GONG PLAY, DIEMA SPORT и Gong.bg. “Моряците” ще се опитат да продължат добрата серия, в която се намират и да се утвърдят на третото място в класирането. ​

Черно море има стопроцентов актив от точки в досегашните си домакинства на Локо ГО в елита, като гостите са отбелязали едва един гол при четирите си визити.

Вратарят на Черно море Пржемисъл Коварж е най-възрастният дебютант в Първа лига през настоящия сезон. В първия си мач срещу Славия (0:0) в осмия кръг чехът бе на 30 години, 11 месеца и 11 дни, с което изпревари Илиян Мицански (Левски) дебютирал в елита на 30 г., 8 м. и 21 д.

Черно море изпитва трудности при отбелязването на голове при домакинствата си в Каварна – има 9, докато навън е вкарал 11. Водещ реализатор в домакинските срещи е Марек Кузма – 3 гола, докато всичите 3 гола на конкурента му в атаката Бубакар Бакари са вкарани при гостувания.

Локо ГО продължава да е единственият тим в Първа лига, за който все още не е свирена дузпа.

Нападателят Янаки Смирнов, който бе титуляр за Локо ГО в първите 5 кръга от първенството, в следващите 10 мача на локомотивци бе на терена само една единствена игрова минута, при новия наставник Иван Колев пък дотогавашният титуляр Тихомир Кънев изигра само 20 минути.

Локо ГО е пред своята юбилейна стотна победа в елита, досегашните 99 бяха постигнати в 283 мача. Първата е на 18 август 1963 г. – домакинско 1:0 над Сливен във втория му мач в А група с гол на Никола Попов.