Отборът на Верея може и да остави добри впечатления в началото на сезона с играта си, но няма кой да отрече, че в момента изпитва трудности. Тъкмо на това разчита и Черно море, който посреща старозагорци в първи мач от 10-ия кръг на Първа Лига.

Двубоят стартира в 17:30 часа, като можете да го наблюдавате в пряко предаване по телевизия DIEMA, на онлайн платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Това реално е и първият път, когато двата тима се изправят един срещу друг в българския елит. Предвид традициите и моментната си форма, „моряците“ определено се очертават като фаворит, още повече, че излизат срещу най-слабия гост в първенството. Верея има само една спечелена точка в 5-те си мача далеч от дома, в които дотук допусна 11 попадения и отбеляза едва 2. Тази слабост е добре известна на старши треньора Александър Томаш, който много пъти от началото на сезона подчерта, че възпитаниците му трябва да се представят много по-добре при гостуванията.

Все пак за старозагорци надежда има, тъй като и Черно море не е от най-безмилостните домакини. Варненци имаха 4 домакинства дотук, като спечелиха първите 2 от тях, но след това допуснаха загуба от Лудогорец (1:3) и нулево реми срещу Славия.

В лагера на „моряците“ проблеми с контузени няма, като тимът повдигна настроението си с джитбол в тренировките преди мача. Старши треньорът Георги Иванов може да разчита на оптимален състав.

Верея от своя страна няма да може да разчита единствено на опитния Георги Андонов. Нападателят е със счупена ръка, но в същото време се очаква в близките дни трима нови играчи да подсилят стразогорци.

Главен съдия на двубоя, който ще се играе в Каварна, е реферът Петър Доровски.